Αρχική Επικοινωνία Περιεχόμενα

Φυτώρια Πουλτσίδη


 

Το ξεκίνημα των φυτωρίων Πουλτσίδη βρίσκεται στο 1964. Ο ιδρυτής Ιωάννης Πουλτσίδης παραγωγός μήλων και ροδάκινων τότε εντόπισε τις αδυναμίες των παραγωγών συναδέλφων του και θέλησε να δημιουργήσει ένα φυτώριο παραγωγής δενδρυλλίων όλων των οπωροφόρων και κυρίως ροδακινιάς. Με την πάροδο των ετών, το φυτώριο εξελίχθηκε σε μια φυτωριακή μονάδα αρκετά μεγάλης εμβέλειας στον Ελλαδικό χώρο και φανατικούς φίλους και πελάτες σε όλο τον αγροτικό τομέα.

Το 1997 πραγματοποιείται η αλλαγή στην ηγεσία του φυτωρίου ερχόμενη στα χέρια του νυν ιδιοκτήτη και τεχνολόγου γεωπόνου Πουλτσίδη Γεωργίου.

Η εξειδίκευση σε 2 είδη οπωροφόρων ήταν η αρχική αλλαγή που επιφέραμε στον τομέα της παραγωγής της επιχείρησης. Η αχλαδιά αρχικά και η μηλιά στην συνέχεια είναι τα είδη καρποφόρων που στοχεύσαμε. Δεύτερη προτεραιότητα ήταν και παραμένει ο εντοπισμός των προβλημάτων της καλλιέργειας στη χώρα μας και ο εντοπισμός νέων αξιόλογων ποικιλιών μηλιάς και αχλαδιάς.

Τρίτον, η αξιολόγηση των τεχνικών καλλιέργειας στο χωράφι και η εύρεση του καταλληλότερου και αποδοτικότερου τρόπου φύτευσης πάντα προς όφελος του παραγωγού.

Οι 3 στόχοι της επιχείρησης μας, θεωρούμε ότι τους πετύχαμε κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο και έτσι το έτος 2008 μας βρίσκει ακόμη πιο έτοιμους και δυνατούς να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας πολλαπλασιαστικό υλικό μηλιάς-αχλαδιάς στον έλληνα δενδροκαλλιεργητή.

Το έτος 2006 στο χωριό Μονόσπιτα κατασκευάσαμε ένα σύγχρονο αποθηκευτικό χώρο 1000m2 αποκλειστικά για την συντήρηση των δενδρυλλίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, μετά την εκρίζωση, τα φυτά αφού παλετοποιηθούν, συντηρούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον τεχνικής νέφωσης εξασφαλίζοντας συνθήκες ατμοσφαιρικής υγρασίας 99% και θερμοκρασίας 3οC. Περιβάλλον που εξασφαλίζει άριστη συντήρηση των φυτών μη επηρεαζόμενα από καιρικές συνθήκες, παγετό, ξηρασία κλπ.


KIKU Hellas

2008 TORUS internet applications