Αρχική Επικοινωνία Περιεχόμενα

Υποκείμενα

Μ9 Τ337

Υποκείμενο χαμηλής ανάπτυξης, κατάλληλο για πυκνές φυτεύσεις. Συνιστάται η χρήση του με ποικιλίες ζωηρής ανάπτυξης, Fuji, Gala κ.τ.λ. Έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο σταθερό υποκείμενο σε απόδοση - παραγωγικότητα, με ικανοποιητικές αντοχές στους μύκητες του γένους phytophthora sp. Απαιτεί στήριξη στον οπωρώνα και αποτελεί το πιο διαδεδομένο υποκείμενο παγκοσμίως. Ο συνδυασμός του με ποικιλίες της ομάδας Red Delicious δεν ενδείκνυται.

Μ26

Διαδεδομένο υποκείμενο στην Ελλάδα. Δίνει δένδρα 65% πιο ζωηρά σε σύγκριση με το σπορόφυτο της μηλιάς malus domestica. Αποτελεί άριστο συνδυασμό με την ομάδα ποικιλιών Red Delicious για κάθε μορφή φύτευσης οπωρώνα. Ικανοποιητική ανεκτικότητα στην φυτόφθορα. Απαιτεί προσεκτικές ενέργειες για την επιτυχή παραγωγή κάθε χρόνο. Η ποιότητα του καρπού που παράγει είναι πολύ καλή. Αποφεύγεται να συνδυάζεται με ποικιλίες όπως, Fuji, Gala, Johnagold κ.τ.λ. Καλός συνδυασμός επιτυγχάνεται με την ποικιλία Granny Smith.

MM106

Ζωηρό υποκείμενο (85%) με ιδιαίτερη ευαισθησία στους μύκητες του γένους phytophthora sp. Αποφεύγεται η χρήση του σε πυκνές φυτεύσεις εντατικού χαρακτήρα. Σε εδάφη υγρά, που ποτίζονται με κατάκλιση και σε εδάφη από επαναφύτευση μηλεώνα καλό θα είναι να αποφεύγεται. Δίνει καρπούς σχετικά μικρού μεγέθους και απαιτεί προσεκτικό αραίωμα. Αρκετά ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα το οποίο δίνει δένδρα που στέκονται χωρίς υποστύλωση.

ΜΜ111

Επίσης ζωηρό υποκείμενο (85-90%) με πολύ καλή συμφωνία με τις ποικιλίες Red Delicious. Το βασικό χαρακτηριστικό του και πλεονέκτημα έναντι του ΜΜ106 είναι η καλύτερη συμπεριφορά έναντι των μυκήτων εδάφους phytophthora sp. Για το λόγο αυτό είναι το υποκείμενο που συστήνουμε αντί του ΜΜ106.


KIKU Hellas

2008 TORUS internet applications